Nyttige råd om Ved

Riktig lagring av ved 

Når du får levert ved fra Ved24.no, er den alltid tørr og klar til bruk. Imidlertid er riktig lagring av ved også viktig dersom den ikke skal bli fuktig underveis. Det ideelle er å lagre veden innendørs, da er du helt sikker på at den holder seg tørr hele vinteren igjennom. Dersom du ikke har muligheten til å lagre veden innendørs, er det heller ikke noe problem å lagre den ute, så lenge du gjør det tørt og riktig.

Riktig lagring av ved

Viktig å huske på dersom du ønsker å lagre veden utendørs.

Det er to ting som er viktig å huske på dersom du ønsker å lagre veden utendørs. Den må stables riktig slik at den får puste, og du må minimere sjansen for at veden blir fuktig av vær og vind gjennom vinteren. Det gjør du ved å stable den godt og helst dekke det øverste laget med et tak. Hvis du sørger for luft mellom det øverste laget og taket, får veden puste skikkelig og du sørger for at eventuell fuktighet som kommer til underveis også har sjansen til å slippe vekk.

Ved å sørge for riktig lagring av veden, øker du brennverdien og sparer dermed penger på brensel, samtidig som du minimerer forurensningen fra veden – som igjen gir mindre sot og dermed risiko for pipebrann over tid. I tillegg til dette vil veden avgi mindre potensielt sjenerende røyk under fyring.

Hvorfor er brennverdier for ved viktig?

Brennverdier for ved varierer mellom ulike treslag på grunn av egenvekt og tetthet, og påvirkes dessuten av hvor mye fuktighet veden inneholder.

Mens rå ved inneholder inntil 50% fuktighet, selger vi kun tørr, norsk ved som ligger omkring 15% fuktighet. Dessuten er norsk ved tettere, noe som gir høyere egenvekt. Disse to faktorene til sammen sørger for at tørr, norsk ved produsert i Trysiltraktene har opptil 35% høyere brennverdi enn ved produsert i Øst-Europa. Hvis du ønsker å vite hvordan du fyrer riktig med ved, se denne siden.

Logo Ved24 Header Tørr, norsk kvalitetsved til konkurransedyktige priser!
Ole Deviks vei 48
0668 Oslo

Ingen bæring 88
Ingen bæring 88

0175

Åpningstider

NB! Vi har nå stengt for å hente selv frem til sesongen starter igjen.

Mandag, onsdag og fredag: 08-16
Tirsdag og torsdag: 08-19
Lørdag:  10-16
Søndag:  STENGT

Betaling og Personvern

Logogroup Payments Footer 2 Tørr, norsk kvalitetsved til konkurransedyktige priser!

© 2016-2024 - Ved24.no (Christiania Vedforretning, Oslo). All rights reserved.

VIKTIG INFO!!

På grunn av stor pågang må det beregnes noe vente tid på å få ved levert

VIKTIG INFO!

Utkjøring av ved skjer nå KUN på
tirsdager og torsdager mellom  kl. 16-20